Header image  
Hoe gereisd....  
  HOME ::
   
 
De reizen....

Hier willen we een beetje uitleggen hoe we gereisd zijn. Voor alle duidelijkheid: Cagayan de Oro is nog niet voorzien van een Internationale luchthaven, daar wordt wel aan gewerkt, dus moeten we een beetje omslachtig reizen. Gelukkig zijn er genoeg Aziatische luchtvaart maatschappijen, die al dan niet in eigen beheer, naar Cebu vliegen. Waarom Cebu? Wel, wij hadden gekozen voor een reis met Cathay Pacific, omdat je daar , bij boeking bij BM-Air , 30 kg bagage mee mag nemen, en naar de Filippijnen heb je die al gauw nodig. Er zijn een hoop dingen die daar niet te krijgen zijn, of kwalitatief minder zijn.

Een ander voordeel van Cathay Pacific is de korte overstaptijd in Hong Kong (1uur en 15 minuten). Wel is het zaak op de juiste dagen te letten. Wij hadden dat niet helemaal goed gedaan, zodat we op de terugreis erg lang in Hong Kong zijn (8uur en 55 minuten). Dat verschil zit in de vertrektijd van Cebu:'s middags of 's avonds.

In Cebu werden we opgewacht door vrienden van ons, die daar wonen, en bleven daar twee nachten. De derde dag zijn we 's avonds met Cebu Ferries overgevaren naar Cagayan de Oro. Daar kwamen we 's morgens vroeg aan, en werden opgewacht door Nilda's zoon en een nichtje-met -auto. Het is heel makkelijk als er altijd iemand met een auto voorhanden is. Het openbaar vervoer is weliswaar alom aanwezig en goedkoop (naar Europese maatstaven), maar met zulke zware koffers niet echt ideaal.

ams-hk hk-ceb