Header image  
Hoe gereisd...  
  HOME :: De bouw
   
 
De bestemming

 

Hier is het nu even allemaal om te doen: het bouwen van de "extension" waar de onderweg zijnde keuken in geplaatst moet gaan worden. Achter het huis (foto uit 2005) was in 2005 al een vloer van gewapend beton gestort, nu moet daar dus iets op gebouwd worden. Uit ervaring weten we wat we nu wel goed moeten doen. Toen wilden we een "dirty kitchen" bouwen. Alles dachten we keurig geregeld te hebben: tekeningen in 5-voud, prima blauwdrukken, maar bij de City Engineer bleek op het electrische schema (1 peertje!) de handtekening van een geauthoriseerde electricien te ontbreken, dus geen bouwvergunning.

Op de reeds gestortte vloer toen maar een extra robuuste "payag" (zeg maar praathuis) neergezet: Dikke palen, dubbel en geïsoleerd dak, en uiteraard banken aan 3 zijden, en het peertje. Dat mag zonder vergunning. Als straks de echte keuken klaar is, wordt dat alsnog de dirty kitchen...

Nu dus weer tekeningen en blauwdrukken laten maken, nu door de vriend van de dochter van Nilda's zuster. De familiebanden op de Filippijnen zijn nu eenmaal zeer uitgebreid, en dan heb je al gauw iemand die iets voor je kan betekenen. De brave borst zit op een technische opleiding, en z'n studiegenoten tekenen onder supervisie van de leraar voor het electrische- en sanitaire gebeuren. Dat gedeelte was dus geregeld. Maar voor de bouwvergunning kan worden afgegeven, moet eerst de Barangay toestemming geven om het gewenste te bouwen.

image4
    praathuis