Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

De bouwstart

De Foto's

Op de bovenste foto zijn de carpenters begonnen met het uitgraven van de fundatiesleuven.

De bovenste foto rechts laat een deel van de vele zakken cement zien. Om ze droog te houden waren ze opgestapeld onder de dak-overkapping en afgedekt met plastic zeilen. De eerste nacht viel de hele stapel om, en moest opnieuw gestapeld worden. Nu blijven ze (tot nu toe!) liggen.

Op de onderste foto rechts een deel van de hollow blocks en de bundels betonyzer, voor de fundatie en de pilaren.


20 November, de bouw is gestart. Eergisteren en gister zijn de materialen bezorgd, met gister ook nog een verrassing: de eerste keukenkasten werden bezorgd!! Die waren dus wel al verstuurd, toen de tweede set werd opgehaald. Dus misschien is alles toch nog in december aanwezig.

Hoe dan ook, de twee "carpenters" zijn begonnen met uitgraven van de fundatiesleuven en de gaten voor de pilaren. Wel moet er steeds wat bijgekocht worden: spijkers, hout, dunner draad, enz. Terwijl ze nog niet begonnen waren met graven, kwamen er regelmatig mannen vragen of we nog carpenters zochten. Die zagen alle materialen, en dachten: misschien hebben ze werk voor ons. Wij waren dus al voorzien, maar als je nog mensen zoekt: als de materialen goed zichtbaar zijn, komen de mensen hier vanzelf.

cement

 
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Vorige Home