Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Het vervolg: januari 2010

De Foto's

Op de bovenste foto de payag zoals hij er uitzag. Hij is zeer intensief gebruikt, en was tijdens de bouw van de keuken ook een prima plek voor de pauzes van de carpenters, en uiteraard opslag van materialen die droog moesten blijven.

De bovenste foto rechts de payag/dirty kitchen na drie dagen werken. Het dak verwijderd, de muren al grotendeels klaar. Al met al wordt het vloeroppervlak iets groter, en ook de oversteek van het dak wordt iets groter gemaakt, om inregenen van de open zijden te voorkomen, en een drogere doorgang te hebben naar de achterdeur van de keuken.

Op de foto daaronder een paar dagen verder, de wanden zijn klaar, de "balken" rondom gestort. Als dat droog is, kan het dak weer opgebouwd worden, denk ik als simpele toeschouwer.

Daar weer onder een kijkje van bovenaf. De achterwand moet nog opgebouwd worden in de vorm van het dak. Het hele geval is een stukje hoger gemaakt, om een normale kamer/keuken hoogte te krijgen. De electricien is al wezen kijken en meten, want in een dirty kitchen heb je uiteraard meer dan één peertje nodig. We zullen dus ook weer wat universele stopcontacten moeten aanschaffen, om straks de keuken apparatuur te kunnen aansluiten.

Als laatste van de rij de voorkant van de dirty kitchen. De oversteek van het dak is verlengd, en sluit aan op de verdiepingsvloer, zodat we droog in- en uit kunnen lopen.

Hieronder de achterwand van de dirty kitchen. Als ook de voorwand zo gevormd is, kan het dak weer opgebouwd worden en kan een begin gemaakt worden met de afwerking.

Op de foto daaronder wordt de zijmuur afgewerkt. De dakisolatie is ook weer aangebracht, zodat de keuken niet al te warm kan worden.

achterwand
keukenzij

We gebruiken onze overwintering 2009/2010 om de payag om te bouwen naar dirty kitchen, zodat er eventueel een begin gemaakt kan worden met het afwerken van de badkamer en het toilet. Er hoefde niet al te veel materiaal aangeschaft te worden, want we hadden nog een lading grind over, en uiteraard hout. Dat werden dus alleen hollow blocks, wat zand en een paar dunne betonijzers.

Rolly, de vriend van nichtje Blesil, die de tekeningen voor de keuken (en de rest van het huis) had gemaakt,heeft ook hiervoor een setje gemaakt, en heeft de supervisie van de bouw op zich genomen en voor carpenters gezorgd. Zoals al gezegd, is er voor deze bouw geen vergunning of zo nodig, het is gewoon een aanpassing van een bestaand bouwsel.

.

.

 

praathuis


expayag
expayag1
dirtykitchen
 
 
 
 
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Vorige Home  
Bouwen