Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Het vervolg: februari 2010

De Foto's

Op de bovenste foto hoe het dak eruit gaat zien. Uiteraard moet het hier nog allemaal netjes afgewerkt gaan worden, maar dat is intussen gebeurd.

De bovenste foto rechts een doorkijk van de dirty kitchen op de keuken. Alle electriciteit is vakkundig aangelegd door een Cepalco electricien, dus geheel volgens de regels, met een aparte groepenkast in de dirtykitchen (dat grijze kastje links boven)

Op de foto daaronder de ingang van de DK, zoals ik hem in het vervolg maar zal noemen. Rondom de DK is er een betonnen pad aangelegd, om de zaak een beetje droog te houden als het eens overvloedig regent. Ook het pad naar de keuken is wat verbreed.

Daar weer onder de eerste aanzet van de bovenkasten. Hier maken de carpenters werkelijk werk van,met in de deurtjes uitgehold ruimte voor de scharnieren, zoals we die in Europa gewend zijn: zelfsluitend. Maar zover dat dat al gemonteerd is zijn ze nog niet.

Als laatste van de rij een blik op de goot, en de afwatering daarvan, keurig aangesloten op de riolering. Nilda wilde aanvankelijk een Filippijnse open afvoer, maar gelukkig is het toch een dichte geworden. Aangesloten op de afvoer van de keuken. Daar was nl bij de aanleg al rekening gehouden met de DK.

Hieronder is men druk doende de grilles te plaatsen. Oerdegelijke bouwsels, die worden vast gelast op de betonijzers in de muren. Zullen dus niet zo gauw van de muur vallen. Ook is er een super degelijk deur voorzien, zodat het geheel er momenteel een beetje uitziet als de Iponan City Jail.

Op de foto daaronder het keukenblok. De linkerzijde is voor het kooktoestel, de rechterkant de spoel/wasbak.

grilles
keuken

Helaas lukt het allemaal niet in de 10 dagen die er voor gepland waren. Het wordt echter wel allemaal serieus en degelijk aangepakt. Zo wordt er veel beter op de kwaliteit gelet als bij de bouw van de extension, dank zij Rolly. Hij is hier elke dag, om de bouw te begeleiden en zelf mee te helpen. Een nadeel(tje) van het degelijke werk is het alsmaar zwaarder wordende prijskaartje, want ook op de Filippijnen geldt: tijd is geld.

Maar het gaat beslist heel mooi worden, wat je noemt een luxe dirty kitchen. De grilles en horren worden dit keer niet door goedwillende hobbyisten, maar door professionele bedrijven gemaakt, en niet eens veel duurder. Maar wel perfect passend, en niet scheef of zo.De grilles maker bijvoorbeeld maakt ze ook voor de gemeente, om maar eens iets te noemen.

De carpenters maken een muurbrede bovenkast, geheel volgens Nilda's wensen, met een "showcase" in het midden met glazen schuifdeuren. De overige deuren met scharnieren zoals in de "echte" keuken

.

.

 

doorkijk


ingang
bovenkast
goot
 
 
 
 
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Vorige Home  
Bouwen