Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Het vervolg: maart 2010

De Foto's

Op de bovenste foto een gelukkige Nilda, blij dat ze eindelijk in "haar" dirty kitchen kan werken, en vooral vertoeven, want het is een koele plek.

De bovenste foto rechts wordt er gewerkt aan de laatste kleine klusjes: een hoek-stellinkje , en de afwerking van de keukenkasten.

Op de foto daaronder een vooraanzicht op de Dirty Kitchen. Echt wel mooi geworden, maar dat mag ook wel.

Daar weer onder legt Rolly de laatste hand aan de keuken kasten. De carpenters hadden al keurig alle lijnen uitgegraveerd, dus gewoon een kwestie van opvullen.

Als laatste van de rij zien we het rustieke zitje, waar ik van tijd tot tijd even tot rust kan komen. Een heerlijk plekje, lekker in de wind, indien aanwezig, maar altijd met iets te drinken bij de hand.

Hieronder hebben Nilda en nichtje Rochell de grootste lol. Kun je nagaan hoe fijn het in die nieuwe DK is.

Op de foto daaronder zit Nilda naast de hordeur, die ze dus eerst andersom hadden willen laten open gaan, dan loop je dus vast in die hoek.

Op de laatste foto zitten Nilda en haar zoon Carlo te genieten van binignit, een lekker Filippijns gerechtje.

lachen
keuken
relax

Begin maart was het dan eindelijk zover: de Dirty Kitchen was klaar. En wat was het mooi geworden! Alles keurig geverfd, de vloer in patroon betegeld, de wanden tot raamhoogte met mooie gladde witte tegels. En een nieuwe koelkast, de oude was zo'n 18 jaar oud (misschien zelfs ouder) en was niet zo zuinig meer: stond bijna de hele dag te draaien. De grilles en de deur, goten en afvoeren netjes in oer Hollands Delfts Blauw. Delft Blue stond op het blik.

Alles is prima volgens onze wensen uitgevoerd. De gasfles netjes buiten, inplaats van zo dicht mogelijk onder het kooktoestel. Keurige goten met afvoer op het riool, maar ik heb wel een soort zeef aangebracht boven de afvoeren, want de nabije bomen laten nogal wat bladeren vallen, en er was dus het risico van verstopping. Die bladeren zijn nl. nogal groot.

Net als de grilles zijn ook de horren en de hordeur weer professioneel gemaakt, met bovendien het voordeel, dat ze zijn aangebracht nĂ¡ de grilles, zodat ze vrij eenvoudig te vernieuwen zijn, mocht dat nodig blijken. Soms moet even ingegrepen worden, want ze wilden de hordeur aan de verkeerde kant laten openen. Je zou dan tegen de muur aanlopen. Leek me niet zo handig.

De carpenters hebben hun werkzaamheden een beetje opgerekt, Niet te vlug werken, maar wel goed, zo konden ze nog een tijdje aan het werk blijven. Eigenlijk ook niet zo erg, want er was zo af en toe nog wel iets onvoorziens, zoals een tafel! Voor de poten werden de hoekpalen van de payag gebruikt, want dat was goed hout, zonde om weer weg te leggen. Al het hout van de vorige bouw activiteiten hebben we trouwens aan de carpenters gegeven, een deel was al "opgegeten" door de termieten. Alleen de kant en klare delen, gebruikt voor de bekistingen, hebben we gehouden en behandeld.

.

afwerk


ingang
onderkast
zitje
 
 
 
 
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Vorige Home  
Bouwen