Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Het vervolg: oktober/november 2011

De Foto's

De eerste foto toont de situatie zoals die was toen we er net waren, op Nanay's verjaardag. Nanay met bijna alle (achter-)kleinkinderen achter de volle tafel, vóór de nog open gaten van de badkamer en toilet in spé.

De bovenste foto rechts zitten de eerste tegels al op de badkamer wand.

Op de foto daaronder de wand achter de douche voordat de extra kraanaansluiting werd weggewerkt.

Daar weer onder is de wand achter de douche keurig betegeld. Alleen nog een aansluiting voor de douche.

Hieronder de deur van de badkamer. Duidelijk is te zien, dat die niet zomaar op z'n plaats stond.

Op de foto daaronder het ook al betegelde toilet. Hier gaf de deur dus nog meer problemen dan bij de badkamer.

deurgepast
toilettegel

Deze overwintering zijn dan eindelijk de badkamer en het toilet aan de beurt om afgebouwd te worden. De werklui waren geregeld, en we hadden, naar we dachten, alle benodigde materialen in huis.Uiteraard moesten er lopende het project, nog enkele zaken aangevuld worden, zoals tegels en tegelranden Alles leek prima te verlopen

Helaas bleek er tijdens de bouw door de carpenters geen rekening te zijn gehouden met eventueel te plaatsen deuren. Voor een badkamer en toilet toch wel essentieel, dacht ik. Dat leverde dus het nodige hak- en breekwerk op. Bij de badkamer viel het nog een beetje mee, maar voor het toilet moest een deel van de kolom weggehakt worden, en de daarin verwerkte electriciteits leidingen verplaatst. Flink oponthoud dus.

In de badkamer waren er andere zaken die de aandacht vroegen.Bij de bouw was uitgegaan van de Filippijnse situatie, dus een kraan voor de douche en een kraan voor het watervat, nodig normaal gesproken voor de Filippijnen om met bakjes water over je heen te gooien. Omdat we een douchecabine hadden, wilde ik dat dus voorkomen, dus maar één kraan.

Een volgend geval wat zich aandiende, was het plaatsen van de douchebak. Zijn ze hier blijkbaar nog niet zo aan gewend. Daar zit een hele rits pootjes onder, die je zo kunt afstellen, dat het water keurig wegloopt. Die hadden ze dus helemaal uitgedraaid, zodat de bak een paar centimeter boven de vloer "hing". want, zo redeneerden ze, dan kun je het eronder goed schoon houden. Leuk gevonden, maar aan de afvoer zat een fraaie slang, die in het putje gestoken hoorde te zijn, niks water over de vloer, dus. Met enige tegenzin de bak netjes op de vloer gezet, en de slang in het putje. Voor de zekerheid vóór het afkitten even getest, of dat inderdaad zo was, want zien kon je het niet.Het was zo.

.

begintegel


douchewand
douchetegel
 
 
 
 
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Vorige Home  
Bouwen