Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Het vervolg: november/december 2011

De Foto's

De eerste foto laat de huidige situatie zien, met de betonnen oprit en de veranderde voortuin, dwz het herbeplanten daarvan.

De bovenste foto rechts de afgewerkte badkamer Alles netjes afgekit en klaar voor gebruik..

Op de foto daaronder het toilet, zoals dat uiteindelijk geworden is.

Daar weer onder een beter zicht op de gewijzigde voortuin. Een volgende keer maken we hier ook nog een betonnen pad naar achteren, zodat we niet meer door de modder hoeven te lopen

Hieronder de oprit wat duidelijker in beeld . De hele boel is daar dus nu van beton, met een waterafvoergoot langs de buitenmuur.

Op de foto daaronder m'n proefopstelling met het zonne paneeltje en de accu. Eerst zetten we dat steeds midden op de vloer, maar het blijkt onder het dak net zo goed te werken, en hoeft het niet steeds 's avonds daar gezet te worden, of wanneer het regende.

Als besluit een fototje van Tippy die best tevreden is met haar schone vloer. Ze ligt er graag in het zonnetje te relaxen.

oprit
solartest
tippy

Alles is nu voor elkaar: De badkamer en het toilet zijn gebruiksklaar, en de oude natte cel kan nu ontmanteld worden om gebruikt te worden als opslagruimte. Het tijdperk emmertjes kiepen is dus nu voorbij voor de jeugd, ze moeten nu echt onder de douche, die ze dus voorheen nooit gebruikten. Ik was de enige.

Aan de buitenkant is dus de hele vloer links van het huis (of rechts als je er voorstaat en er naar kijkt) van een betonnen laag voorzien met een afwaterings goot aan de zijmuur kant, en richting straat is een fraaie oprit gemaakt. Ook hier werd er weer een beetje geknoeid: om het regenwater bij de put te laten komem wilden de carpenters een plastic buis in de goot leggen. De eerste waar ze mee aankwamen was zo dik, dat daar maar een enkele centimeter cement bovenop zou komen, die zelfs door voetgangers kapotgelopen zou worden, dus laat staan een auto. Dus maar een dunnere, maar gelukkig zei de buurman, dat dat bij hem ook niet werkte, dus maar een open gootje gemaakt. De auto heeft daar geen last van, die rijdt er zonder meer over heen, en er kan niets stuk gaan..

De voortuin werd heringericht, en van z'n gras ontdaan. Dat gras was haast niet te knippen, en bovendien erg ongelijk gegroeid. Later willen we het beton van de oprit, dat al bij de voordeur naar de kleine poort was uitgebreid, middels een pad naar achteren verlengen. Nu kun je in elk geval over de parkeerplaats met droge voeten naar achter komen

doucheklaar


toiletklaat
schonetuin
 
 
 
 
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Vorige Home  
Bouwen