Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

De eerste vorderingen

De Foto's

Op de bovenste foto staat het geraamte voor de bouw. Ook het vlechtwerk voor de pilaren is gereed. Nu kan het cement gemengd worden en gestort. Hier gaat het alleen nog om de bouw van het toilet, de doucheruimte en de wasruimte. De keuken komt hiernaast te staan

De bovenste foto rechts laat het mengen van het cement zien. Voor de eerste storting werd een extra hoeveelheid stenen gebruikt.

Op de tweede foto rechts is het eerste beton gestort.

De derde foto laat de constructie van de bewapening zien

De laatste foto: het resultaat na 3 dagen werken, de eerste muren bijna op hoogte.

Hieronder het bijkomende grove werk: het graven van de grote gaten voor de fundering van de keuken. Extra zwaar, in verband met de later te bouwen bovenverdieping. Het bovenste gat was nog redelijk makkelijk, want gewoon in de tuin. Voor de overige drie gaten moeten dezelfde gaten (1m X 1m X 1m) in de betonvloer gehakt worden. "Helaas" hadden we die in 2005 iets te solide gemaakt, dus dat gaat niet zo makkelijk.

 


grootgat kleingat

We zijn nu twee dagen verder, en het schiet al lekker op. De eerste muren krijgen al vorm. Er is al duidelijk te zien hoe ruim het toilet, de doucheruimte en het "washok" gaan worden. De deuren zijn al uitgespaard, ramen komen hier niet, het bovenste deel van de muren wordt een open strook, met figuurgaas en uiteraard horrengaas. Het toilet wordt als laatste afgebouwd, anders wordt het te lastig om bij de keuken te komen.

cement

eerstecement  
constructie
3dagen werk
 
 
 
 
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Vorige Home  
Bouwen