Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

We gaan door....

De Foto's

Op de bovenste foto de situatie na bijna 5 dagen werken. De toiletmuur toch maar niet helemaal afgebouwd. Ze zagen toch in dat dat lastig werd.

De bovenste foto rechts toont de ijzerzaag die de carpenters gebruiken: gemaakt van betonijzer, en op maat voor standaard zaagbladen!

Op de tweede foto rechts de achteruitgang van de wasruimte. De muur op hoogte, en een voorlopig kozijn. De stelling waar ze op werken is ter plaatse op maat gemaakt. Alles wat ze niet hebben, maar wel nodig hebben wordt ter plekke gemaakt.

De derde foto laat het buigen van de bewapening zien. Ook hier weer een geimproviseerde werkbank, met op de juiste plekken spijkers, om de onderdelen van de bewapening op de zelfde maat te buigen. Op de paal links de voorraad reeds gebogen delen.

De 4e foto laat zien waar die kleine ijzeren buigsels voor bestemd waren: de bewapening van de grote kolommen in de grote gaten.Voor de veiligheid het grote gat maar afgedekt.

Hieronder wordt nog driftig gegraven aan het 3e grote gat. Het laatste gat wordt inderdaad voor het laatst bewaard, want dat ligt precies in de doorgang naar de werkplek voor het toilet.

Op de laatste foto zijn de beide grote gaten te zien. In het midden de grote berg grond, maar die kan straks weer de gaten opvullen na het maken van de fundatie en de kolommen.

 


grootgat 2gaten

Maandag24 november is er niet gewerkt vanwege de regen, dinsdag dus weer verder. De muren zijn nu vrijwel op hoogte, het 2e grote gat is gegraven, en de bekistingen voor de pilaren worden gemaakt. Wonderlijk genoeg maken ze de muren van het toilet toch dicht, zodat ze nu met alles het hele huis om moeten lopen, niet zo handig lijkt me, gezien de hoeken die ze nu om moeten met de lange stukken hout, betonijzer en ladingen zand en stenen.
26 November werd de eerste partij hout bezorgd, nodig voor het stutten van de verdiepingsvloer. Het blijkt lastiger te worden om aan bouwhout te komen. Het vrijwel uitsluitend gebruikte hout is Cocospalmen-hout. Maar omdat dat hout niet zo duurzaam is, is het na de bouw (bijna) niet meer te gebruiken. Dat kost dus veel meer bomen dan normaal, en daar wordt nu een beetje op gelet, er zijn teveel belangrijke producten afkomstig van die cocospalmen, dat er niet te veel gekapt mogen worden. Bovendien worden er tegenwoordig veel kortstammige palmen gekweekt, en die geven dus vrijwel geen hout, in elk geval geen lange palen/latten.

ijzerzaag

wasruimte  
bewapening
bewapening
 
 
 
 
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Vorige Home  
Bouwen