Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

De tweede week

De Foto's

Op de bovenste foto de situatie op zaterdag 29 november: een heleboel hout is nodig voor de stellages. Er komt dus nog veel meer in dit palenbos, er liggen er nog 200 in de voortuin!

De bovenste foto rechts toont de laatste voorbereidingen voor het plaatsen van de kolom-bewapening.

Op de tweede foto rechts de bewapening van de kolom is op de fundatiebewapening geplaatst. Het beton kan gestort worden.

Op de derde foto het resultaat van een Filippijns ritueel: 7 bladeren van verschillende planten uit de tuin en 7 munten, in dit geval Euro's, werden in de kolom geworpen om geluk af te dwingen. In de andere kolommen worden het Filippijnse munten, de Euro's zijn op.

De vierde foto laat drie van de vijf kikkers/padden zien die in het grote gat gevallen waren. Ze hebben daar enkele dagen gezeten, maar voor het plaatsen van de fundering werden ze weer op vrije voeten gesteld, ze hoefden niet ingemetseld te worden.

Hieronder wordt nog driftig getimmerd aan de stellage, nodig om de keuken te bouwen.

Op de volgende foto inspecteerd Tippy of de stellage wel stevig genoeg gebouwd is.

De laatste foto weer een stukje huisvlijt van onze carpenters: een spijkerholster, gemaakt van een stuk PVC-pijp. Hier en daar warmgestookt om de gewenste vorm te krijgen, en de bodem dicht te smelten.

 


stellage stellage

Deze week zijn er meer voorbereidingen gemaakt voor de bouw van de keuken, dan daadwerkelijk bouwvorderingen.De bewapening van drie van de vier kolommen is geplaatst en de voet van de fundering is gestort. Het vierde, en laatste, gat is nu ook uitgehakt en gegraven. Het "sanitair gebouw" is op hoogte.

Er wordt veel werk gemaakt van de stellages bestemd voor de bouw van de keuken. Ze moeten stevig zijn, omdat ze ook nodig zijn voor de ondersteuning van de betonnen verdiepingsvloer. Er wordt dus een enorme hoeveelheid hout voor gebruikt.

fundatie

fundatie
ritueel
kikkers
gereedschap
 
 
 
 
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Vorige Home  
Bouwen