Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

De derde en vierde week

De Foto's

Op de bovenste foto de situatie op zondag 7 december: duidelijk is te zien, waar de verbindende beton liggers gaan komen. Eigenlijk is het verbazend om te zien, hoe de carpenters werken. Tekeningen hebben ze niet, maar ze weten precies wat ze moeten doen, om een stevig geheel te maken, en dat met de toch wat primitieve hulpmiddelen die ze hebben.

(als er niet gewerkt wordt, kan er even vlug gewassen worden)

Op de bovenste foto rechts, weer een hulpmiddel van de carpenters: die gele slang is hun waterpas! Werkt perfect over grotere afstanden! Zie ook de laatste foto.

Op de tweede foto rechts de hoekconstructie van de bewapening van de liggers. Een deel van de zijwanden is al geplaatst. Het bovenste deel is een deel van de vloer, zodat de zijwanden niet helemaal tot bovenaan lopen.

Op de derde foto een overzicht van de situatie op 8 december. Hier het gedeelte boven de wasruimte, douche en toilet.

De vierde foto toont het verdwenen slaapkamerraam. Het gordijn even neergelaten, maar dat maskeert normaal de "wond" een beetje.

Hieronder een blik op het raamwerk onder de vloer. Dat is vrijwel geheel gesloten. er is alleen nog veel werk op de vloer te doen: de ijzeren mat voor de vloer en de verbindingen met de liggers.

De volgende foto toont het raamwerk richting achtergevel. rechts is het dichtgemetselde raam te zien.

De voorlaatste foto laat een blik op de vloer zien. De hoge rand toont hoe hoog het beton gestort moet gaan worden om alle bewapening te bedekken. De vloerbewapening moet nog worden aangebracht.

Op de laatste foto de situatie op 13 december 'savonds: het begin van het ijzervlechtwerk van de vloer.

 


raamwerk raamwerk

De derde week is er eigenlijk weinig en toch veel gebeurd. De carpenters zijn nog, nu met 3 man, druk aan het timmeren en zagen. De stellages groeien met de dag, en één van de slaapkamer ramen is van z'n hor en veiligheidsgrille ontdaan en dichtgemetseld. Hier komt straks de muur van de keuken tegen aan te staan. Tussen de kolommen is op plafondhoogte een soort pad gemaakt, waar straks de balken op worden gegoten waar de vloer op komt te rusten.

De vierde week is de houten vloer gelegd. Nu, 12 december worden daar de laatste details afgewerkt, nu met 4 man. Dat is deze week klaar. Er is begonnen met het vlechten van het betonijzer voor de vloer. De kolommen zijn tot een meter onder de vloer volgestort, als die droog zijn kan het houtwerk naar boven opgeschoven worden en de gaten weer dichtgegooid.

Maandag15 december komt de electricien zijn bijdrage leveren: de pijpen en de bedrading voor de electrische installatie tussen het ijzervlechtwerk leggen, dan kan de vloer gestort worden.

 

waterpas

hoekconstructie
overzicht
raam weg
vloer
vlechtwerk
 
 
 
 
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Vorige Home  
Bouwen