Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

De periode tot kerst

De Foto's

Op de bovenste foto de situatie op 18 december, 's avonds. De vloer moet nog even opgeruimd worden, en dan kan het beton gestort worden. Waarschijnlijk is dat morgen, zodat de zaak het weekend kan drogen. Er zijn al hulptroepen (neefjes) gearriveerd om een schakel in de emmertjes keten te zijn.

De bovenste foto rechts laat weer een stukje huisvlijt van de carpenters zien. Om de emmers met beton snel op de vloer te krijgen, hebben ze een opstapje gemaakt, om dus vlug van de aanmaakplaats naar boven te kunnen komen. Beneden, op het opstapje en boven staan dus de mensen opgesteld.

Op de foto daaronder hoe het werkte. Beneden zijn ze aan het mixen, Ivan op het opstapje, de rest op de vloer.

Daaronder het eindresultaat. De ijzeren staven die uit de vloer steken zijn de afscheiding van de "Master-bathroom" en de inloop kledingkast. Daar worden dus later de muurtjes gemetseld.

Op de foto daaronder een kijkje op de vloer vanuit die kast. Op de vloer hebben ze het profiel in gekrast, om later een betere hechting te krijgen. In de vloer van de badkamer zijn PVC-pijpen aangebracht, waar de water toe- en afvoer in komen te lopen.

Hieronder is de emmertjes keten in vol bedrijf. Eerst waren de liggers en het laatste stuk van de kolommen volgestort om snel de vloer te kunnen afwerken.

Op de foto daaronder zijn ze daar druk mee bezig. Ze werkten steeds stroken van één á anderhalve meter af, zodat ze er nog goed bij konden om de zaak glad te strijken.

De laatste twee foto's geven een indruk waar al dat hout is gebleven. Dit staat er dus allemaal onder de vloer! En hier zie je nog maar een gedeelte.


keten betonstort

Deze laatste periode voor de kerst is er dus vooral getimmerd aan de stellages onder de vloer. Boven is het vlechtwerk gereed gemaakt, en heeft de electricien zijn leidingen en verbindingsdozen aangebracht. Wat een beetje tegenviel was de overmatige bestellingen die er geplaatst zijn. Nu liggen er bundels betonijzer en vooral veel electrisch materiaal ongebruikt in de tuin en de payag. Toch een aanzienlijke schadepost. Het cement is besteld en bezorgd, dus men kan aan de gang. Er zal alleen nog wat zand en grind bij moeten komen.

Vrijdag 19 december is dan de vloer gestort. In totaal waren er 11 mensen aanwezig om dat snel te kunnen doen. Dat moest namelijk wel in één keer gebeuren! Toch een hoop werk: eerst zakken vullen met zand en grind, dat buiten op de straat lag, die naar de werkplek sjouwen, cement er bij, mixen en dan met de emmertjes-keten naar de vloer. Tijdens het mixen werd er Sahara toegevoegd. Ik wist niet wat dat was, maar dat is om het beton waterdicht te maken. Uiteindelijk zal de vloer een hele tijd in weer en wind liggen, vóór er verder gebouwd wordt. En zonder dat spul, zal het beton verweren.

.

.

 

opstapje

betonstort
vloer
vloer
hout!
hout!!
 
 
 
 
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Vorige Home  
Bouwen