Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Eerste werkweek in januari 2009

De Foto's

Op de bovenste foto de situatie op 10 januari. Nilda bekijkt waar de keuken geplaatst gaat worden, met het aanrecht onder het grote raam. De keukenruimte is zeer ruim, maar we moesten rekening houden met de opstelling van de kasten. Om het niet te groot te laten worden is er met behulp van de keukenplanner wat gewijzigd

De bovenste foto rechts laat de stapels hout zien na verwijdering van het "bos". De berg in het midden is de afvalberg: korte stukjes hout, waar eigenlijk niets meer mee te doen is.

Op de foto daaronder hoe fraai het plafond onder de multiplex platen te voorschijn kwam, met overal keurig, zonder overtollig cement, de aansluitdozen van de electriciteit.

Daaronder een deel van de uitgesorteerde houtstapels.

Op de laatste foto van het rijtje een kijkje in de keuken in aanbouw. Op de vloer hebben ze het cement en de hollow blocks opgestapeld, en het cement werd op de vloer gemixt, zodat nu ook het toilet dichtgemaakt kon worden. De ladder gaat naar de bovenverdieping (voorlopig)

Hieronder bekijkt Nilda het sanitairblok. Helemaal links de deur van de keuken naar buiten, dan de deuropening van de wasruimte, waar dus de wasmachine komt te staan. Dan de deuropening van de badkamer.

Op de foto daaronder heeft Tippy een bedje gevonden in de badkamer, op de lege cementzakken.


sanitair tippy

De eerste werkweek in 2009 begon op maandag 5 januari. De eerste 3 dagen zijn de twee carpenters bezig geweest met het verwijderen van al het houtwerk. Alle spijkers werden keurig verwijderd, en in emmers gesorteerd, en het hout op lengte uitgezocht en opgestapeld. Een meevallertje was, dat er meerdere bouwactiviteiten in de buurt zijn, zodat we wat hout en spijkers hebben kunnen verkopen.

Het afgelopen weekend, 10 / 11 januari, hebben we zeer slecht weer gehad: enorme regen-plensbuien, die weer voor de nodige problemen hebben gezorgd. (zie ook het nieuws item op www.wwwtravel.nl) Daardoor konden we wel precies zien, waar we bij de finishing touch rekening mee moeten houden. Zo sijpelde er wat water tussen de aansluiting van de verdiepingsvloer op de bestaande gevel. Die moet dus afgekit worden. En bij de open strook boven in het sanitairblok, gutste het water van de vloer naar binnen: hier is nog niets opgebouwd, dus moeten we een soort tijdelijk afdakje opnemen in het gaaswerk.

.

.

 

afbraak

plafond
hout
kitchen
 
 
 
 
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Vorige Home  
Bouwen