Header image  
De bouw en wat daarbij komt kijken  
  HOME :: Bouwen
   
 
De bouw van de extension

Zoals op de introductiepagina al was gemeld, waren de tekeningen al gereed, en moest de Barangay nog toestemming geven. Dat gaat dus niet zomaar, ze wilden eerst een gedetailleerde opgave van de te gebruiken materialen en de prijs daarvan. Onze student heeft de leraar gevraagd dat te doen, maar door examen toestanden kan dat even duren. Bovendien moeten er 3 extra sets tekeningen voor geproduceerd worden, die uiteraard ook weer door alle betrokkenen moeten worden ondertekend. Kortom: enige vertraging.

Op zich is dat niet zo'n probleem, want de verscheper van de keuken, Philippine Parcel Service, meldde per sms dat zojuist de eerste serie kasten verstuurd was, en de rest eind november verstuurd zou worden. Terwijl ze bij het ophalen van de laatste zending, 2e week oktober, hadden gezegd dat de eerste al onderweg was...Dit jaar hoeven we dus niets meer te verwachten.

Ondertussen dressert Nilda onze hond Tippy een beetje op de vloer van de toekomstige keuken....

12 November. Gisteravond werd de "prijslijst" bezorgd. Moest wel wat bijbetaald worden, want er was een pagina extra. Vanmorgen dus alles bij de Barangay geregeld. Daar zeiden ze, dat als we alleen de extension regelden, we een nieuwe lijst moesten hebben, van alleen de materialen daarvan. Dat was wel de halve registratieprijs. Toch maar het geheel laten registreren, wie weet wat ze volgend jaar of later vragen... Nu kan de hele set tekeningen naar de City Engineer.

13 November: nieuwe verrassing. De City Engineer wilde niet tekenen voor de hele verbouwing, omdat dat niet in één keer zou plaatsvinden. Het ging nu alleen om de keuken. Omdat de bovenverdieping nu niet gebouwd werd, was er geen toezicht van hem nodig, en kon er gebouwd worden met alleen de Barangay Clearance. Dus duizenden Peso's voor niets uitgegeven aan extra tekeningen en handtekeningen. Maar zo gaat dat hier nu eenmaal.

Nilda dresseert Tippy
 

De bijgaande kopiën geven een indruk van wat er te gebeuren staat. Het gearceerde deel is dus de extension. De rechter tekening laat zien hoe, over een paar jaar, het eindresultaat er ongeveer uit zal zien.

Door op de rechtermuisknop te klikken kan een tekening vergroot bekeken worden: Afbeelding bekijken. Terug naar de pagina: knop terug/ back. (Helaas werkt dat niet onder Internet Explorer.)

Dit geldt voor alle plaatjes op de site, behalve de fotopagina's.
clearance

plan huisidee